Отбор на ПМГ“Нанчо Попович“ се завърна с бронзови медали от първия международен турнир на младите естествоизпитатели


iynt1Ученици от ПМГ”Нанчо Попович” участваха в първия международен турнир на младите естествоизпитатели (IYNT 2013), Ескишехир, Турция от 29.04 до 06.05.2013г. В турнира участваха 16 отбора от 11 държави: Русия, Беларус, Грузия, Афганистан, Иран, Казакстан, Киргистан, Молдова, Украйна, България и Турция. Състезателите, на възраст от 12 до 16 години, се съревноваваха в областите физика, химия, биология, география, астрономия и математика. За да научим повече се срещнахме с капитана на отбора – Ферия Тасин (добре позната с никнейма си Q ) .

feriЗащо избра нашето училище? – Когато избрах това училище преди 5 години, вярвах, че то най -доброто в града и най-вече предлага подходяща среда за подготовка за бъдещите ми цели.

Как бе избрана за състезанието? – Разбрах, че съм избрана за състезанието по – късно от другите, чрез телефонно обаждане. Не съм напълно сигурна за начина по който бяха избрани участниците, но мисля че имаха значение резултатите ни от олимпиадите по природни науки и английски език.

Как се казваше отборът ви? – Отборът ни се казваше Science girls. Всъщност това интересно име беше едно от нещата, които ни открояваха сред останалите отбори, освен факта, че бяхме единственият изцяло момичешки отбор.

iynt2 iynt3

Намерихте ли нови приятели? – Да, това беше едно от най – добрите страни на състезанието. Запознахме се с много хора, всички с различно мислене и характер и все още поддържаме връзка с тях.

Какви награди взехте? – Класирахме се на трето място и освен медалите и сертификатите, получихме микроскоп за училището ни и няколко малки награди от спонсорите на състезанието.

Какво правихте през свободното ви време? – В интерес на истината нямахме много свободно време. Вечер се събирахме с другите отбори, разменяхме идеи и общувахме.

Разкажи с какво впечатление остана от състезанието? – Когато потеглихме за Турция, не подозирах, че това състезание ще ме научи на много неща. Седмицата, която прекарахме там, беше незабравима !

Интервюто взе Михаела

This entry was posted in Наука, Новини. Bookmark the permalink.

Напишете вашия коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s